Tisdag den 28 augusti 2007

3 dagar kvar på sommaren, ja vad säger man?! Är det bara jag som undrar vart sommaren tog vägen, jag är så besviken. Ingen av oss har badat här i Sverige i år, vi som brukar vara ute vid Hökis flera ggr per vecka annars.
 Men nu är det slut på det roliga, nu väntar rusket kylan och mörkret.Jag är ingen höst eller vinter person, visst är det mysigt med tända ljus o så men jag vill ha långa ljusa kvällar och soliga mornar.

Tim har gått i skolan idag, igår var han hemma helt utmattad och trött. Janne fick inte upp honom hur mycket han än försökte. Det blev en stor stor omställning att börja i fyran, De har redan haft 3 läxor och 3 som väntar den här veckan.Mycket som skall läras utantill och som är svårt för Tim.Vi får se hur det går den här veckan annars får vi dra ner på hans tempo. Han som tyckte det skulle bli så kul att börja skolan, och nu tycker han redan att det är motigt, stackarn.

Han har fått så mycket uppskattning för sin sång på hemsidan och det är så kul. Han behöver höra att det är bra !! Själv är jag grymt imponerad av att han bara vågade sig in i studion. Tim Du är min hjälte.

I morgon ska jag på massage på Axelssons för mina spända axlar. Hur skönt är inte det på en skala....
Jag är så stel att jag tom har ont i käkarna. Reeeelax! Lättare sagt än gjort.

Är lite besviken på alla som säger att de är inne på Tims hemsida men som inte skriver nåt i gästboken, det behöver ju bara vara ett litet hej!! Enklare än så är det inte!
Så nu har vi löst det här problemet ..eller hur...

Vi var på Grönan i söndags med kusin Emil och faster Yvonne. Tim är inte lika åkgalen som för ett år sen.Själv klarar jag inte av att åka nåt fast jag skulle gärna vilja.

Nu är det tajm för lite sömn, håller alla tummarna som går o ber om all hjälp vi kan få från alla håll att vår lille kille ska bli frisk och kan få börja leva ett normalt liv som alla andra friska 10-åringar.

Tim vi älskar Dig så!
image185

Vännerna från Sardinien

Vännerna från Sardinien
Rafa,Marco,Janne,Filippo och Marco

Tim i studion

Tim i studionimage180

Tim

Tim

LeMuhr i Kungsan

68472-177
Vi var och tittade på Maja (lirar bas) i LeMuhr. Kram!

Tim hälsar på Gustav på ALB

Tim hälsar på Gustav på ALB
Gustav ska göra strålkniven precis som Tim, Perre som har startat Nalles Resa hejjar även på!

Sponsrad av Sport Inn Norrtull

Sponsrad av Sport Inn Norrtull
Den här fina tröjan fick Tim av Stefan som äger Sport Inn,
"Det ska synas att man är en vardagshjälte" sa Stefan.
Tack så jätte mycket!

Tim - Vardagshjälten

Tim - Vardagshjälten

Första dagen i 4an

Första dagen i 4an

Då var hösten här

Är sommaren redan slut? Jag som väntar på att den ska komma på RIKTIGT! Ja jag får vänta till nästa sommar...
I tisdags började Tim skolan igen, i 4:an. Tänkt att min lilla kille redan går i 4an.Han gick i 1an när han blev sjuk. Hans nya lärare Lena & Kaisa  verkar kalasbra. Vi hade ett samtal redan första dagen om vad Tim behöver för hjälp o så.Tim har fått Mona som resurs, hon ska hjälpa honom i klassen. Känns skönt! Framför allt att det känns bra att starta en termin på det här sättet, folk som tar sig tid och bryr sig om vad Tim verkligen har för behov. En bra start är aldrig fel. Tim ser fram emot att gå i skolan. Han har redan haft två läxor, den första var att skriva om sig själv, inte lätt kan jag säga vi fick hjälpa honom på traven men till slut blev det en halv A4 sida. Andra läxan var att kunna skriva 1-12 på engelska, även detta var svårt och nytt för TIm som inte läst nån engelska. Svårtaste var four, five och eight. Idag har det prov, vi håller tummarna att det ska gå bra.xxx

Pratade med Anna carin på ALB, hon berättade att vi inte fick igenom vår remiss till Vidarkliniken. Man måste vara äldre för att få vård där samt att de inte hade någon barnläkare. Hmmm synd!
30% överlevnads chans har vi fått. Ja va säger man?!? Det är så in åt helskotta orättvist, jag vill inget annat än att han ska klara det här. Han måste! Man är väl egoistisk som säger att man inte klarar att leva om han försvinner... men just nu känns det så. Jag älskar Tim så in i norden mycket. MEN 30% är alltid 30%, det är inte fy skam, bättre än 10! Vi tar en dag i taget, eller nu har det blivit en timme i taget faktiskt. Försöker göra det bästa av allt. Tim Du måste klara av det här, Du måste!!!
Hans värden har ju varit för låga för att starta cellgifterna, men i tisdags fick vi klarteckan att starta. Bra! Vi har petat i honom fler hälsokost preparat såsom blutsaft,selen och massor av C.vitamin.
Usch det gör så ont o skriva idag, tankarna börjar spinna o tårarna rinner nerför kinderna.
Nu skriver  jag om nåt annat istället, nåt roligare

Tim har vi varit inne i studion hos Frigge..eller Fredrik som han nu vill bi kallad för fast han kommer alltid vara Frigge för oss...och sjungit in en cover på Molly Sandéns låt. Vi har lagt ut den på hemsidan så det är bra o klicka på länken o ladda hem. Han sjunger så sött!  Han gick in o bara sjöng, vips så var det klart, visst tycker han att det är vissa partier som är mindre bra men det är bara charmigt. Nu vill han sjunga in fler låtar men han vet inte vilken bara.

Janne och jag ska åka till Sardinien i oktober helt själva. Det ska bli skönt, eller rättare sagt underbart. Vi ska bo hos Marco eller Filippo, de skulle ordna allt tills vi kommer. Mamma och  pappa ska bo hos hos här i Högdalen under tiden.   Kalasbra! Tack för det!
Bara min axel blir bra tills dess, för som det är nu kan jag inte röra höger armen. :( det är nog en operation som gäller även på den axeln om jag ska vara helt ärlig. Vill inte vill inte!
Vill bara vara smärtfri! OCH frisk!

Johan har börjat på dagis igen, två första dagarna var katastrof, han var sååå ledsen och ville inte att vi skulle gå men de andra två dagarna gick fint men idag ska han få va hemma med oss.
Janne ska åka upp till Bollnäs och lira på lördag. Trumma av sig lite ångest! ;)
Var rädda om varandra!
Kram!

Hemresan

Hemresan

Min söta kille

Min söta kille

Tim på Cypern

Tim på Cypern

Sommar sommar sommar...eller?

Jaha ja, vad är det som har hänt hos oss Ahlgrenare?
I onsdags kväll kom vi hem från Cypern. Den resan var lite kaos om man säger så. Vi lär inte resa med Solresor fler gånger iallafall. Dålig eller oätlig mat om man ska va helt ärlig på halvpensionen, reseledarna hade ingen servicekänsla what so ever! Näe inga fler resor med dem. Men vädret var kanon, vi hade 35-40 c så det blev till o ligga i skuggan o sola. Vi träffade trevliga familjer där nere o på flyget.:)
På hemresan glömde jag min taxfree påse under flygstolen, gissa om jag låg o grubblade hela natten. Tur som jag hade var den upphittad o inlämnad på effektförvarningen så det blev till att åka ut till Arlanda dagen efter.Tjoho!
Nog om det, nu är vi hemma i sköna svedala igen. Borta bra men hemma bäst! Fast jag skulle gärna ut o resa  i november igen.

Tim är pigg och glad, han mår allmänt bra, tack o lov. På måndag är det dax för cellgifter igen, då är det Temodal som gäller i 3 veckor. Jag vill inte förlora vår älskade Tim. Sist vi var på ALB så sa de att det var mer troligt att han inte skulle överleva det här. Så nu ber jag alla ni som är inne o läser här att skicka all energi till Tim så han klarar det här- för det SKA han!

Blev så glad i går när Lena Ranehag ringde, vi har försökt att komma fram på hennes telefontid men det har varit helt omöjligt.Men så igår ringde hon upp *hurra* Lena ska ge Tim distanshealing och vi väntar med spänning.
Jag tror ju stenhårt på sånt här som ni vet. Har berättat för Tim vad han ska göra, att bara ligga avslappnad på sängen och koppla av. Nu ser vi fram emot den 5 september kl 17.00! Tack Lena för att Du tar Dig tid!
Det är nog inte bara Tim som skulle behöva healing, utan både Janne och jag, tänk alla spänningar vi har i kroppen. Men vi får ta oss tid för oss själva när Tim är frisk!

Ja just det, Tim vann ju Aftonbladets vardagshjälte tävling. Nu har han fått priset! Gissa vad han fick?! Jo en Aftonbladet Sport fotboll samt en bok om Zlatan. Så var det med det.

Idag kommer våra kära vänner från Sardinien, Marco och Filippo. De ska stanna här i 5 nätter. Ska blil gööör kul o träffa dem igen. Barnen ska vara hos faster Yvonne över natten.
Ja det var en kort summering av augusti.
Ja just det vi ska till Kolmården den första september, alla som är medlemmar i barncancerföreningen sthlm får ju åka med.....*hmm..en hint o joina*
Det ska bli skönt o få komma ner dit o titta på alla söta farliga djur.
Ha en fin helg och var rädda om varandra.

Hopp & Kärlek
Anna Karin