Ambulans i natt

Tim kom upp vid 01.00 i natt, satte sig i soffan o åt lite chips drack lite cola o en nylagad skinkmacka på en tallrik. Vi tittade på hockey,juinorkronorna på tv när Tim helt plötsligt bara försvinner.(01,45) Han svarar inte på tilltal, är helt borta helt enkelt. Blicken är tom, han tittar raktfram, det enda han kan få fram i talväg är Hmmm. Vi hjälper honom i säng där han står med knäna i sängen o huvudet ner i kudden, lillisen vet inte hur man ska lägga sig ner. Bäddar ner o ringer till Alb där de uppmanar oss ringa en ambulans. Ringer Anita halv 3 o Janne åker över för att hämta henne, hon får ta hand om Johan som sover. Straxt därefter kommer albulansförarna, Mattias o Janne.De gör en del tester klämmer o trycker. Tim har somnat vid det här laget så han andas tungt. Själv är jag panikslagen, gråter floder medans Janne är mer kontrollerad. Tim får inte lämna oss nu, inte än- Aldrig! Vi gör klämma hand tekniken, där ett tryck är ja o två är nej, han klarar ett tryck så det blir ja frågor. Han säger att han är klar o vill resa.... Neeeeeeej inte än säger jag vi ska ju ner till vännerna i Skåne, åka färjan till finland, flyga till Lotta i Cornwall mm... inte än lilla vän, vi har mkt kvar att göra! Hjärtat pumpar o tankarna flyger runt i skallen, är det s här det ska bli? Jag ber om att få behålla honom. Panik!¨
När vi åker iväg in till Alb är klockan 3, han sover djupt. Jag kollar hans andning konstant, de sätter på en mojäng på Tims finger som mäter puls o syre, Är så rädd att han ska sluta andas! Vi får komma till Q80 där de tar emot oss i dörren. De tar ett antal blodprover, blodtryck, ögontester mm. Efter en halvtimme inne på avdelningen börjar Tim prata så smått. Killen vill spela playstation...*skrattar* han kommer inte ihåg namnet på sina föräldrar men PS kommer han ihpg. Jag fick heta Anna Maria i natt. Ännu ett dubbelnamn.
Nu 12 timmar senare har vi en mer utvilad o kontaktbar kille hos oss. Är sååå glad. Förtränger nattens hemskheter o tar till mig Tims nya glada jag. Åh så jag älskar denna "unge"... min underbara kille.
Vi vet fortf inte vad detta beror på, vi väntar på läkarronden som hålls nu l 13.
Kärlek!
-A-

Fortfarande feber!

Tim har under dagen haft 38 i temp men varit på benen. Vid 21 hade tempen dragit sig upp till 39,1 och Tim är sängliggandes. Han har en blöt handduk på pannan och är matt. Skåne resan får nog vänta en dag eller två TYVÄRR. Tim skulle nog inte orkar med en 8 timamrs bilresa. han var så arg o sa att om vi inte åkte ändå skulle han slå oss gul o blå :). Han vill så gärna ner dit.
Hade ju tänkt hinna med en sväng förbi Helsingborg oxå o besöka familjen Nilsson... go o glá.. måste!
Sen Lotta i Brrrromöllllaaa, ett till mååååste!


Tack Lia för de otroligt fina tomte örhängerna, har du gjort dem själv? Helt fantastiskt. Sen de söta vantarna... tror att jag ska "låna" dem från Johan. Halsbanden till barnen, tack tack tack o de fina stenarna.
Göran o Marianne,chokladen var kalasgod, mmmmm. Stort tack.
Katta o Viktor tack för Ds-spelet o bioboxen.. Viktor det var väldigt snäll o ge bort ett utav dina spel. Puss!
Och tack alla ni andra, u know who u are!

Kärlek!

27/12 hoppsan!!

Hej på er!
Idag var vi på fest hemma hos Veronica som fyllde år!
Allt var ok och vi festade och sjöng Singstar ända tills Tim såg riktigt seg ut och sa att han måste gå hem och vila!!
Vi avslutade vår del i det hela och stövlade hem.
Tim somnade och sov från 21.30 till 22.45!!
När han kom upp så sa han att det kändes så varmt!!
Tempen åkte fram och visade på 39,6!!!! man upphör aldrig att förvånas! killen har en temp i den nivån och kommer upp och säger att det känns lite varmt?
Vi har nu pratat med avdelningen och fått beskedet att  stanna hemma tills imorrn.
Då ska vi kontakta dom igen för ny status ang. febern! värdena är lite för bra för att vi ska vara tvungna att åka in!!!
Dessutom har vi ju den överhängande risken för att både Johan och Tim bär på Vattkopps-smitta vllket gör det omöjligt att ligga på den vanliga avdelningen..  Ja,ja!! vad är en bal på slottet.


Ahlgrens

Juldagen!

Hej på er allihop,och tack än en gång för allt fint ni skriver till oss.
Igår på julafton försökte vi ta det så lugnt vi kunde vilket visade sig vara ganska svårt!!!
Man har ju alltid på något konstigt sätt väldiga förväntningar på denna dag.
Vi lyckades iallafall hålla oss hemma som vi hade bestämt.
Nu så här dagen efter måste man väl ändå säga att allt blev ungefär som man tänkt sig med klappar till barnen och julmat på bordet.
Imorgon är det tillbaks till allvaret med inplanerat sjukhusbesök(provtagning och cellgifter) så det är inte länge man får pausa från det?
Rent allmänt så är allt som det har varit ett tag med Tim som är vinglig och lite seg men ändå grymt viljestark och envis!!!
Samma sak med lilla vilden Johan!! han är lika vild och viljestark som vanligt,som man väl ändå får se som en bra egenskap, Eller? He,he. 
Hoppas ni alla får en god fortsättning på året så hörs vi snart igen.
Janne.

Dan före dan före doppardan...+ Önskelistan

Julen närmar sig med stormsteg, ingen snö som ligger vit utanför fönstret har vi heller. Stressen står en upp i halsgropen. Tror att alla klappar är klara till alla... fast i år har jag ingen som helst lust o fira jul.Jag som brukar tycka det här med julen är mysigt. Vet inte varför men jag tror att jag håller på att braka kraftigt in i väggen! Har fått iväg en del julkort, förlåt ni som blev utan men jag säger GOD JUL & GOTT NYTT ÅR nu istället, ni som inte fått en klapp bli inte ledsna, jag har helt enkelt ingen ork men till nästa år kanske....

I veckan var jag på utredning om min värk i kropppen, det visade sig att jag har fått en till sjukdom , som om det inte skulle räcka med ledgångsreumatism och Sjögrens syndrom, närå nu har jag fått fibromyalgi oxå. Skönt o veta varför man har så ont. Ja ja ...
Tim o Johan har sovit hos Anita i natt. De bakade pepparkakor i mängder i går. Ska bli gott o få smaka sen när de kommer hem. Tim har blivit tröttare av cellgifterna, sover mer o mer... det gillar vi  inte, fast tar det död på cancer så får han gärna sova :)
Johan har varit hemma från dagis den här veckan oxå pga av vattkoppor, ville inte utmana ödet ifall han kan bli smittad trots vaccinationen.

Igår kom mina föräldrar över o lämnade kuvert till barnen. Johan kunde ju inte hålla sig o öppnade självklart sitt. Tack för de 500kr  plus de 200kr från mormor. Janne o jag fick en fin blomma i julklapp, tack! Här öppnar vi klapparna lite som vi vill märker ni ;)

Längtar verkligen ner till Skåne o våra underbara vänner där. Ska bli såååå skönt o få komma dit o fira in det nya året. Ett extra plus är att mobilnätet inte funkar så bra där. Dubbel lungt med andra ord. (för vissa )
Favorit i repris: Det här var vårt julkort julen 2003

Tim o Johan 2003 Sååååååå söta! Mina älsklings killar! Muah!

Nu kommer killarna hem, ha en bra dag gott folk o tack för att ni följer oss.
Tims hemsida ser ni här :
http://hem.bredband.net/b333120
Kram!


Tim och Johans önskelista julen 2008

Tim  Johan 
     
Dirtbike  BilarCars mm
Ds spelNintendogs, Mario Leksaks HundSkäller o går själv
Bio checkar  Ds spel 
Kalsonger stl 170 Cars prylar 
Strumpor  stl 38-39 Kalsongerstl 128
G hero ps 3  Tröja 
Kontroll ps3  Trådlös Byxor 
Mössa  Strumpor stl 30
Pengar  Lego Starwars, bilar
   Rory bil 
   Rory väska m bana i 
   Cars prylar 

Fredag 19/12

Ja egentligen så har vi inte så mycket att skriva om just nu!
Tim och Johan mår helt ok förutom att dom är osams mest hela tiden?
Men det är väl syskon i största allmänhet i vanliga fall också?
Vi går med lite oro i kroppen  ang. Vattkopps-smittan och undrar om dom fått den?
aldrig bra för cancersjuka att få Vattkoppor!!!
Idag ska vi en sväng till sjukan för provtagning och läkarbesök! Ska kolla om det blir start på cellgiftskuren?
I förrgår fick vi en paketavi från Posten,hämtade ut paketet och när vi var hemma visade det sig vara en julgran från familjen Jönsson i Harphult!!
Underbar och rolig ide tyckte vi!  satte upp den på balkongen med belysning och allt,Tack så jättemycket!!! den är kanonfin,kram på er från oss familjen Jönsson!
Annars är allt rätt lugnt nu,vi tar oss fram på något konstigt sätt.
Hör av oss snart igen.
Ha det så bra så länge!
Ahlgrenarna.

Hemma igen!

Hallå där i mörkret!
Nu är vi hemma igen. Skönt tycker jag. Det vart lite si o så med den här resan.  Men liver rullar vidare o Tim kämpar på.
Han fick nya cellgifter i fredags, Vincristin i dropp, nästa v påbörjas det i tablettform men ett annat läkemedel.Känns bra, trodde aldrig att jag skulle säga att det känns bra med cellgifter! Tim har ju varit giftfri i över ett halvår nu så jag tycker kroppen borde ta till sg det bättre nu. Hoppas!
Han har fortf svårt med balansen o talet pga förlamningen på vänster ansiktshalva.Stackarns. Tycker att Tim hanterar sin sjukdom med bravur, han skojar friskt med/om sina handikapp, istället för att sörja.
Tims värden var ju nere i botten innan vi reste, speciellt natriumhalten(salt) de låg på 124 i man ska ha 134, nu efter resan har han 139!!! Hurra, tänk att alla chips och salt med pommes gjorde susen!

Igår var Inga på besök från andra sidan stan. Hon gör en glad på nåt vis. En sprudlande energibrutta.
En annan som gör mig gööör glá är Lotta från UK. Tack för att Du finns här för oss.

En del har hört av sig o undrar vad Tim önskar sig i julklapp så jag tänkte lägga upp hans önskelista här på bloggen.

Johan är inne med Janne på ALB just nu o får vaccin mot vattkoppor. Det går på dagis IGEN!  Tim sover.
Over and out for now.

Kram!

Kanarieholmarna

Hallå där i regnrusket!

Nu har vi nästan packat klart, barnen sover sen ett par timmar tillbaka. Jag är fjärilar i magen... har vi lagt ner allt vi ska?
Tim ser fram emot att komma iväg, Johan likaså.

Tack alla som finns för oss.
Stort tack till våra super goa grannar som hjälpte oss i nöden o tar våran älskade Svinto i en vecka. Vad hade vi annars gjort?
Anita vi kommer att sakna Dig!
Ville bara säga hej innan vi åker.
Kram!