5/9 snart höst

Ja fy fan!! snart är vi inne i den riktiga hösten och säga vad man vill men den årstiden är vidrig speciellt med tanke på allt skit som har inträffat då.
Nog om det! allt flyter på underbart bra för Johan i skolan och det är vi fruktansvärt glada för. Det är en kanonklass och kanonpersonal,han stormtrivs.
Va och hämtade honom härom dagen och blev kvar en rätt lång stund på fritids.
Då träffade jag en tjej som känner Tim och går en klass under. Vi har pratat lite förut innan Tim gick bort och nu fick vi prata igen och vill bara säga till dig "Indra" som du heter, nåt jag borde sagt på en gång!! att du är den modigaste lilla tjej jag träffat. Du frågar helt öppet om Tim och om hur vi i familjen mår och hur du mådde när du fick beskedet m.m.
Det är hundra gånger respekt till dig, du är grym!! Inte ens en enda vuxen jag känner skulle ha den styrkan att göra en sån grej. supergulligt.
Annars hankar vi på som vanligt och det är både uppers and downers så klart.
Vi åker en sväng till Kolmården imorgon söndag och i Oktober bär det av en vecka till Rhodos sen är det bara att försöka genomlida november,att man bor i ett sånt land som Sverige är ju nåt man funderar på rätt ofta?
Ha re" rå".

Kommentarer
Postat av: Åsa

Roligt att det går så bra för Johan på skolan. Det är viktigt att barn trivs i skolan och speciellt viktigt om man varit med om svåra saker, som Johan har.

Hoppas att ni får en riktigt fin dag på Kolmården och en skön semester på Rhodos! Gäller att ladda med energi inför hela långa vintern... Kram på er, hela familjen!

2009-09-05 @ 17:15:20
Postat av: Millan

Hejsan! Va härligt att Johan trivs så bra. Låter också mysigt med rhodos....Ja va härligt att få möta en sån rätt fram tjej, som vågar prata! Hoppas ni får det bra på kolmården. Kram till er alla! Millan

2009-09-05 @ 21:30:40
Postat av: Pysan

Va skönt att Johan har det gött i skolan...

Den där lilla jäntan.. vilken kanontjej.. varför finns det inte fler som henne.. som vågar PRATA... det är inte så svårt..



För Prata gör de ju om oss ändå.. när vi inte se, märker eller hör.. men när man träffas.. då är det munnen stängd och möjligen ett hej...



Kram Pys

Postat av: julia

Vad glad jag blir att det går så bra för Johan i skolan. Hoppas ni också på nåt sätt ser ljuset i tunneln... Trots att det ibland är så sjukt långt borta...

Många varma kramar

2009-09-06 @ 22:54:59
URL: http://livetsomsjuk.blogg.se/
Postat av: Anna

Vad skönt att det fungerar så bra för Johan i skolan och på fritids!

Att du mår dåligt är väl inte så konstigt med tanke på allt ni gått igenom. Hoppas att det snart vänder.

Kramar

2009-09-07 @ 18:59:24
URL: http://grodmamman.blogspot.com
Postat av: Ann Johansson

Vill inte komma in & störa med nått otrevlig mening.

har följt denna blogg om lille Tim ett tag via grupp på facebook.



Men jag undrar faktiskt varför inte tim har fått sin sten än?



Man vet ju att begravningar & diverse i detta är fruktansvärt dyrt för anhöriga.

Men jag fick änna kännslan att det är kass penga mässigt eftersom stenen inte är på plats?

Men att ni kan åka utomlands, så borde det väl finnas pengar till stenen först & främst,, tycker det är ganska viktigt det där med sten.



Va skönt att Tims pappa janne har börjat arbeta, Det borde faktiskt DU oxå göra Tims mamma AK.

För det måste ju vara hemskt att bara gå hemma i denna tomhet & sorg,, kanske gott att du börjar jobba du med, du ser ju frisk & fräsch ut & orkar alla dessa resor utomlands?



Ha det bra



/Från En annan nära anhörig till en sjuk i cancer, A

2009-09-08 @ 09:15:46
Postat av: Anna Rosensköld

Vi tänker på er ofta. Nu är det snart ett år sedan vi satt i höskrindan på Grisfesten. Oscar går nu i nollan, som de kallar förskoleklassen här. Vi var nästan på väg till Kolmården i helgen, med Barncancerföreningen Syd. Vi åkte inte med, för lång bussresa. Ni kanske mötte på några av Skånebarnen?

2009-09-08 @ 19:46:07
Postat av: Malin...

Gott att höra om Johan, mitt i allt!



Och en kommentar till Anns kommentar ovan: Jag blev ledsen av att läsa den. För mig känns det inte som om hon läst blogginläggen särskilt noga. Jag känner stor respekt för er, Tims familj, som väljer att vänta med att skaffa sten tills ni hittat en ni känner att ni vill ha, en som känns rätt. Det är betydligt viktigare än att få "en sten på plats". Jag blev också väldigt ledsen av hennes kommentarer om dig, AK. Som om någon annan skulle veta bättre än du och dina närmaste hur du mår och hur du bäst ska hantera att Tim inte längre finns här! Eller hur Janne eller Johan ska göra det. Sorg, sorgearbete, sorgehantering, vad man än vill kalla det, det är så individuellt vilken väg och vilka metoder man mår bäst av, och vad som bara blir ytterligare sten på börda. För mig känns Anns kommentar därför som ett stort påhopp på de val ni som Tims familj gjort, som kritik av ert sätt att hantera det ofattbart ohanterliga, förlusten av Tim. Det gör mig så ledsen och så besviken. Ingen mer än ni kan veta vilka val som är rätt för er. Jag hoppas innerligt att ni vet och känner att vi är många som inte alls håller med henne, och som har en helt annan uppfattning om hur ni hanterar alltihop.

Jag tycker att ni är helt fantastiska! Stå på er och fortsätt att välja det ni känner är rätt för er!

Kram

2009-09-08 @ 20:12:35
Postat av: Frida

Ursäkta mig Ann Johansson, men om du nu har följt bloggen via facebook undrar jag faktiskt väldigt mycket över ditt konstiga inlägg!!!...



Till Ahlgrens vill jag bara framföra mitt ständiga upprepande av kramar, styrka, värme & kraft

2009-09-08 @ 20:12:42
Postat av: Anne-Lie Bertilsson

Hejsan alla,

kul att se att det funkar bra för Johan i skolan. En vecka på Rhodos låter helt underbart och kommer säkert göra underverk för din värk också A-K. Jag bara undrar vad Johan tyckte var häftigast på kolmården? Det kanske inte är så lätt att välja något. Är det inte så att det är just skiftningarna i årstiderna som gör vårt land lite speciellt även om jag själv tycker att vissa månader bara börde förbjudas eller nått sånt. Ha det bra i värmen. Stora styrkekramar från Varberg

2009-09-08 @ 21:34:28
Postat av: anette

stackars dig "Ann" som mår så dåligt att du bryr dig om andra som verkligen mår dåligt. vi tänker på dig och hoppas att du finner en ljusning i tillvaron i denna dystra tid . må du få ljus och värme av nära och kära så du kan gå vidare med ett leende här i livet.för det är vad vi gör med fam ahlgren ,kärlek och värme det behövs!

2009-09-09 @ 17:10:15
Postat av: Nina

Vilken jävla idiot som skrivit det förbaskade inlägget om stenen, arbete och resor! Detta är er sorg och ni hanterar den precis hur ni vill. Sämre brist på empati får man ju leta efter. Ljus och styrka till er familj. KRAM

2009-09-09 @ 17:30:33
Postat av: Johanna

Du,Ann! det är hemska du har skrivit. du vet inget om A-K tänk dig att dom har förlorat jättefin son Tim. det är värt för dom åka utomlands för hennes värkar. hon är ju en mamma som har förlorat sitt barn. inte längesen och det är stort sorg att förlora ett barn. lämna dom i fred. jag blir otrolig arg över din inlägg. dom måste vara säkert och vill jättefin sten till tim grav. STORA STYRKA KRAMAR TILL ER ALLA 4 Janne,A-K.Johan och Tim..lille svinto med

2009-09-09 @ 21:07:30
Postat av: Yvonne Abrahamsson

Ann! Du har inte med att göra när de skaffar gravsten eller om och när AK ska arbeta eller inte. Och man har ingen rätt att ifråga sätta t.ex resor. Det är underbart att ni orkar åka iväg familjen Ahlgren. Och jag väntade med stenen 7-8 mån på inrådan av kyrkogårdsförvaltningen.Ibland så kan det ta längre tid då man inte sätter upp stenen förrän i aprill -maj. Eller rättare sagt vi fick inte sätta upp stenen för att marken skulle sätta sig. På vissa ställen i landet sätter dom upp den tidigare men det blir problem då med sned sten osv.Stor kram till familjen och strunta i okänsliga människor. Gör vad ni vill och orkar!/Yvonne

2009-09-10 @ 13:37:15
Postat av: Maria Henriksson

Jösses vilka människor det finns! Tänk att vissa måste tycka så mycket om saker de inte har en aning om, det är bra märkligt. Nog för att jag inte kan stoltsera med att känna familjen Ahlgren så nära men känner att jag följt er kamp ett tag och jag vill och hoppas ni kan lägga detta bakom er. På med regnkappan och låt det skölja bort. Kram och hoppas ni får en skön höst tillsammans trots stor sorg. Maria

2009-09-10 @ 15:30:31
Postat av: Cina

Ann Johansson hur i he...ete tänker du?? Skäms,vuxna människa. Det där är saker du varken vet något om, eller har att göra med. Åh vad arg jag blir.

Nog om det. Underbart att läsa om Johan, att det går så bra i skolan.

Kul att träffa på dig A-k och prata. Som jag skrivit förut, åker ni förbi gården och "lilla blå" står utanför är det bara att komma in en stund. Ha det så bra ni bara kan och njut av sol och värme på Rhodos!! Kramar från Cina

2009-09-11 @ 11:59:09
Postat av: Milla

Hmmm, undrar om det verkligen är en vuxen människa som skrivit det där inlägget!

Respektera andras bloggar, och låt bli att kommentera sånt ni inte vet något om....Så enkelt är det! Millan

2009-09-11 @ 22:48:07
Postat av: Charlotte

Vår som har också dött och vi har inte heller någon sten ännu - därför att vi inte är riktigt redo för redo för det ännu. Därför är det är svårt och smärtsamt och för att man vill att det ska bli fint och rätt. Det får ta den tid det tar.

Jag begriper inte vad det är för fel på folk.



Kramar till er!

2009-09-12 @ 21:21:55
Postat av: Helen

Hmmm... Undrar om den här 'Ann' nu fick precis vad hon/han var ute efter. Reaktioner. Ge henne/honom inte mer nu. Finns så mycker knepiga typer, 'Ann' är definitivt en av dem.



Att inte kommentera utspelet är bästa medicinen



Till er i familjen: ta för guds skull inte åt er. Fortsätt leva på det sätt som ni själva väljer och känner är rätt och riktigt.



2009-09-12 @ 22:50:37
URL: http://helensvardag.blogg.se/
Postat av: Stefan

Ann Johansson - Hur kan du vara så känslokall i en situation som denna? Att dem inte har fixat en sten än beror säkert inte på pengar utan andra skäl som du uppenbarligen inte har tagit reda på innan du skrev ditt inlägg här!



Att AK inte har börjat jobbat ännu är väl hennes ensak. Alla människor har olika känslor och reagerar olika, och sorg kan ta olika lång tid att läka. Lyckligtvis har inte du kommit till denna punkt i livet ännu då du skriver att du är nära anhörig till en som är sjuk i cancer. Att tvinga henne att börja arbeta när hennes hemska känslor innerst inne inte har släppt ännu låter för mig helt idiotiskt.



Ville bara säga detta och tyckte det var lite för ogenomtänkt av Ann att skriva som hon gjorde innan hon tog reda på fakta innan.



Hoppas ni har det så bra ni kan ha det och ha så kul och försök koppla av på Rhodos.



Kram

Stefan

2009-09-18 @ 15:52:13
Postat av: Jonas

Kan bara hålla med övriga talare i denna tråd angående Ann Johanssons mycket märkliga och rent smaklösa kommentar. :(

2009-09-18 @ 16:05:42
Postat av: bettygirl.blogg.se

du Ann ?? ja vet inte va det är för fel på dej men nåt hjärta har du inte iaf ! det där gjorde mig inte bara ledsen utan förbannad som tusan !!!!



elisabeth Mellerud,

2009-09-23 @ 00:45:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback